Keresés
Belépés
Elérhetőségeink
Tel.: 06 1 630 7515
E-mail: info@rc-model.hu
Cím
Selmeci utca 29.
Budapest 1034
Nyitvatartás
Hétfőtől péntekig: 10-18 óráig
Szombaton: 10-14 óriág
CB180D, CB180Q, CB180Z, 4F200,
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges
Típusokkal kapcsolatos kérdések.
Szia Tamás, (mustang)
A helivel még nagyon keveset repültünk, kevés tapasztalatot tudok megosztani veled.
A Z-hez képest a heli jóval gyorsabb és agresszívabb változat sokkal nagyobb a mozgástere mert ezt nem korlátozza már a hillertengely. A felszállás egy kicsit nehezebb vele mert mindig ki akar törni vmilyen irányba és ezt gyorsan le kell reagálni mert különben nagyon megindul. Legegtetni könnyű a gyroja jól működik szépen kompenzálja a hibákat.
Kis helyen próbáltam csak ki a helit ezért sajnos a repülési tulajdonságiaról sokat nem tudok mondani de az biztos h gyors kis heli ez.
Egy látogató mesélt róla pár dolgot pl.: meg lehet vele repülni a legyezőt és szabadtéren még szélben is használható típus.
Ricsi
Szia Tamás!
Természetesen ajánlom nem csak neked, hanem minden kezdőnek.
Különbség a felszállásnál hogy ez elindul rögtön valamelyik irányba.
Tehát bátrabban kel vele bánni és azonnal felemelni földről
Sajnos csak korlátozott mennyiségben érkezett, úgy hogy ha nálunk szeretnéd megvásárolni, akkor lehet, várnod kell egy kicsit.
üdv
Helló,
Ez a korlátozott mennyiség mit jelent? Ha most szeretném megvásárolni a V200D01-est, akkor épp nem tudnám, vagy valamennyi még van raktáron nektek jelenleg is? Ha esetleg jelenleg nincs raktáron ilyen típus, akkor mennyit kellene rá várni, mennyi időn belül tudnátok beszerezni?
Készlettel kapcsolatos lenne egy másik kérdésem is: 2801 PRO távból van több nektek készleten?
Tamás
Szia Tamás!
Jelenleg ebből a típusból már csak 1db van, Várható érkezése január második Fele.
2801 pro raktáron jelenleg is van és várhatóan 19.-én az újabb szállítmánnyal is érkezik.
Üdv
Helló,
Hű, akkor iparkodnom kell! :)
Ma vagy holnap bemennék a boltba megnézni azt az 1 db-ot. Ha esetleg megoldható az, hogy addig félreraknátok nekem, azt megköszönném, komolyan gondolkodom, hogy ez a heli lenne a választásom (+2801 pro táv).
Tamás
Szia Tamás,
Természetesen, várunk szeretettel.
Sziasztok,
A most érkezett V200D01-esek rotorfeje műanyag vagy fém? Csak mert láttam már ilyet is olyat is, a képen műanyagnak néz ki, az alkatrészei között viszont mintha fémből készült lenne.
Tamás
Szia Tamás!
Sajnos csak a fele érkezett meg a szállítmánynak.Gépek igen az alkatrészek nem.
Fém szerkezetű.
A 200-as é sajnos úgy 2 hét múlva várható, de csak fém alkatrészeket rendeltünk
Üdv
Sziasztok!
Van egy Walkera 4f200-típusú rc-helim már lassan másfél éve és nyáron úgy döntöttem hosszas fórumozás és utánajárás után hogy a gyári vevőt lecserélem a v450 -es vevőjére. mivel a 2612v eredeti vevő jóval érzékenyebb és gyengébb minőségű a 2802V hez képest.
Ehhez viszont digitális szervókra volt szükségem amit meg is vásároltam az üzletben, (Emax digit fémfogaskerekes szervók) amik méretben stimmelnek a 4F200 gyári szervóival. Tökéletesen működnek is.
folyt köv:
Emellett vásároltam még B6AC töltőt amit szintén imádok, egyeltalán nem bántam meg sőt ha lehetne mindenkinek ajánlanám, igaz nem olcsó. Vettem még egy 30A ESC-t ami szintén a 450-es hez való. utánajártam, a motor simán bírja még tehát ezzel sem volt semmi gond, azonban valami mégsem volt jó, mivel a motor nem nagyon akart indulni, illetve akadozott.
Az üzletbe visszamentem mert sajnos ezzel a problémával nem nagyon mertem játszani, hiszen nem akartam hogy leégjen a motor. Nemtudom pontosan melyik kolegátok volt bent de végülis vettem egy újabb motort és nem használtam a 30A-s Esc-t többet mivel a boltban sem sikerült szóra bírni rendesen.
folyt köv
Nyaranta balatonaligán dolgozom , és nem okoz annyira problémát a dolog hogy új alkatrészeket vegyek, viszont kevesebb időm van a modellezésre. így ezekután bevásároltam még egyjó adag alkatrészt télire, hogy majd úgyis kelleni fog :D Ezzel eddig semmi gond nincs is, csak aztán a nyár folyamán nem nagyon volt időm mindezt összebarkácsolni és beállítani így sajnos jó pár hónapot pihent a madár. Most körülbelül 1 hete vettem elő , és kezdtem nekiállni a gépnek.
Folyt köv:
Nagyon sok időt fektettem bele és mindent sikerült összeraknom frankón. Nagyon sokat fórumoztam nagyon sokat olvastam mindezzel kapcsolatban miközben szereltem és 1 olyan dologra bukkantam amit magam sem gondoltam volna.Tényleg hozzátok fordulok utoljára, nem célom visszaélni semmivel, de arra jutottam , hogy nagy eséllyel a Vevő amit vásároltam nem stabilizálja a helim :S nemtudom miért , sajnos. de valamiért nem működik. minden tökéletesen megy rajta de a 3 tengelyű stabilizáció nem.
Ha van időtök esetleg nézzétek meg.
Foylt köv:
Nagyon sok időt fektettem bele és mindent sikerült összeraknom frankón. Nagyon sokat fórumoztam nagyon sokat olvastam mindezzel kapcsolatban miközben szereltem és 1 olyan dologra bukkantam amit magam sem gondoltam volna.Tényleg hozzátok fordulok utoljára, nem célom visszaélni semmivel, de arra jutottam , hogy nagy eséllyel a Vevő amit vásároltam nem stabilizálja a helim :S nemtudom miért , sajnos. de valamiért nem működik. minden tökéletesen megy rajta de a 3 tengelyű stabilizáció nem.
Ha van időtök esetleg nézzétek meg.
Foylt köv:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1282670&page=85#post19890294
amit szeretnék mutatni még az a próbálkozásaim szóra bírni a stabilizációt, erről is csináltam egy videót amit a fórumokra küldtem.
http://www.youtube.com/watch?v=MUHBTtQslY0&feature=channel_video_title
Ezenkívül összeraktam egy "régi Setupot" a régi vevővel és a gyári teljesen új szervókkal is és azon sem volt semmi stabilizáció.
erről a videó:
http://www.youtube.com/watch?v=q40LIpKWkGA&feature=related
Ezekután végső elkeseredésemben kipróbáltam a helit, mivel még mindig nem tudtam hogy én vagyok a szerencsétlen vagy tényleg nem működik a helin a stabilizáció. (szerencsére nem törtem össze) ITT a vdeo
http://www.youtube.com/watch?v=JzxHjK1mOGQ&feature=channel_video_title
Érdemes végignéznetek mindegyik videót mert nem szeretném ha azt hinnétek hogy csak úgy irogatok, tényleg sokat fórumoztam és foglalkoztam vele mielőtt hozzátok fordultam.
Végeredményben pedig itt egy példa hogyan kéne a V450 nél is működnie ezzel a vevővel.
http://www.youtube.com/watch?v=ROkiTQ661cA&feature=results_video&playnext=1&list=PLF4365AD7673ED08B
Nálam sajnos semmi Szervó hang nincs nemhogy picit látható mozgás, így se a giro reverseket sem tudtam beállítani. bár mint kiderült nem is baj hiszen semmit nem is dolgozott a vevő.
Összefoglalva mindezt, szeretném visszaküldeni nektek a vevőt, nyugodtan próbáljátok ki, és ha nálatok sem működik akkor nemtudom volna-e lehetőségem kapni egy másik, működő darabot, hogy végre újra repülhessek a gépemmel.
Előre is köszönöm válaszotokat.
Hollósy Dávid
Üdv Fórumozók!
Elnézést kérek hogy ennyire szétszabdalva tudtam felpostolni a problémámat, de sajnos 1000 karakternél nem enged többet. 2 alkalommal küldtem el ezt az emailt, de a felhasználónevem fórumon való aktiválásán kívül nem kaptam választ. :S ami azért elég érdekes révén hogy nem 2x jártam az üzletben és nem is utoljára szeretnék. Azonban igazán örülnék már ha végre túl jutnék a problémámon , mivel immáron 3 hete szenvedek a madarammal :S Remélem ti tudtok segíteni. véleményeteket szívesen várom!!
Köszönet előre is.
Szia!
Sajnos a távgyógyításban mi sem vagyunk profik!
Szívesen segítünk, de ennek egy megoldása van, ha behozod a madarad, és át tudjuk nézni.
Üdv
Köszönöm a választ,
ez esetben ha legközelebb pest felé veszem az irányt magammal viszek egy setupot.
Tegnap egyébként visszaállítottam a helit gyári fomájába és természetesen repül ahogy kell, régi szervók+ régi reciver + 1 servo módban .
Remélem mihamarabb tudok menni,
Üdv, D
Sziasztok!!
Fent jártam pesten, és nagyon örülök neki hogy segítőkészek voltatok, így ki tudtuk cserélni a hibás vevőt.
A helit összeraktam, már csak a finomhangolás van hátra, és küldök videót is.
Köszönöm a karácsonyi ajándékot :D
Boldog Új Évet Rc-model !!!
Üdv: Dávid
Sziasztok!
Íme egy kis videó az első felszállásaim közül, jópár beállítás még hátravan,de alakul.
http://youtu.be/_knNKTENBYw?hd=1
Akit hasonló átalakítás érdekel vagy kérdése lenne nyugodtan írjon.
Köszi a segítséget Rc-Model!!
Üdv:Dávid
Újra repül a gép:D
http://youtu.be/-e3MS-treUc
:D imádom
- A hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges

Helló,
Most nézem, hogy felkerült a helik közé a V200D01 is, ami ha jól értem a CB180Z flybarless változata. Mi a véleményetek erről a típusról? A CB180Z-hez viszonyítva? Stabilabb/instabilabb? Kezdőnek ill. koax-os tapasztalattal rendelkezőnek ajánlanátok ezt a helit?
Tamás